Нови вести

03.07- 06.07.2013 - Дигитална сигурност (Digital Security)

Од 03 до 06 Јули во Охрид се одржа работилницата Дигитална сигурност (Digital Security), дизајнирана според потребите на жените кои во фокусот на својата работа ги имаат ставено женските човекови права.

Прочитај повеќе

Заврши регионалната конференцијата за јавни библиотеки

Заврши Регионалната конференција за јавни библиотеки на тема „Јавните библиотеки поттикнуваат иновации во заедницата“ која се одржа на 14 и 15 февруари во Радовиш. На конференцијата освен библиотекари учествуваа Раководителот на ЕИФЛ ПЛИП програмата Рамуне Петуховаите, претставници од Министерството за култура и локалните власти со цел ...

Прочитај повеќе

05.01.2013 година - Божиќна трпеза

Во сабота, 5 Јануари во организација на „Женска акција“ а под покровителство на градоначалникот на општина Радовиш д-р Роберт Велков, успешно беше спроведена традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“. На акцијата голем број на граѓани донираа производи и храна кои на Бадник беа доделени на 60-тина семејства.

Прочитај повеќе

https://www.facebook.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-481551978554171/notifications/