Нови вести

По седми пат реализирана хуманитарната акција “Божиќна трпеза“

Денес во библиотеката „Браќа Миладиновци“ Радовиш се одржа седмата по ред хуманитарна акција „Божиќна трпеза“ под покровителство на градоначалникот на општина Радовиш г-нот Герасим Конзулов, а во организација на „Женска акција“ Радовиш и Студиото за модерен балет „Газели“ и нашата соработничка Теодора Костовска од Уметност на живеење.

Прочитај повеќе

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „БОЖИЌНА ТРПЕЗА“

По повод Божиќните празници, Организација на жени „Женска акција“ и Студио за модерен балет „ГАЗЕЛИ“ Радовиш, под покровителство на градоначалникот на општина Радовиш г-н Герасим Конзулов ја организираат по шести пат традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“.

Прочитај повеќе

09.12.2015 | Заврши обуката за фотографија

Почнувајќи од 12 ти декември започна циклусот на обуки за фотографија организиран од страна на Женска акција Радовиш а во рамките на проектот е-Училница.

Прочитај повеќе

09.12.2015 | Работилница „Женското движење во Република Македонија“

Во организација на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и Платформата за родова еднаквост на 09 декември, 2015 година со почеток во 12:30 часот во Сити Парк Хотел, Скопје се одржа работилница на тема „Женското движење во Република Македонија“.

Прочитај повеќе

Соопштение | Курс за фотографија

Здружението Женска акција Радовиш во рамките на проектот е-Училница, објавува оглас за пријавување на учесници за обука од областа на фотографијата. Курсот е наменет за фотографи аматери, како и за почетници кои сега ги прават првите чекори во фотографијата или пак поискусни кои сакаат да ги усовршат и збогатат своите знаења.

Прочитај повеќе

https://www.facebook.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-481551978554171/notifications/