Нови вести

18.11.2014 | Работна конференција

Во организација на Македонското женско лоби и Институтот „Евро- Балкан“, на 18.11.2014 во Александар Палас во Скопје се одржа Работна конференцијата на тема „Проценка на резултатите и предизвиците од менторската програма за јакнење на жените во локалната самоуправа“

Прочитај повеќе

10-10.2014 | Трето Собрание на Националната Мрежа Против Насилство врз Жените и Семејно Насилство

Tретото Собрание на Националната мрежа против насилство врз жените и семејното насилство се одржа на 10.10.2014 во Скопје. Собрание го отвори претседателката Санела Шкриељ со дефинирање на точките за дискусија и агендата за работа. На Собранието се дискутираше на следните точки:...

Прочитај повеќе

Oбука за обучувачи за родово базирано насилство и семејно насилство

Во организација на UN WOMEN од 09 - 13 јули 2014 во Маврово се одржа обука за обучувачи за родово базирано насилство и семејно насилство. Обуката беше реализирана преку повеќе модули и тоа...

Прочитај повеќе

11.05-12.05. 2012 - Обука

На 11 и 12 Мај Струмица беше одржана првата обука за јакнење на капацитетите на локалните активисти од општините: Струмица, Радовиш, Валандово, Берово, Василево, за користење на законското право на пристап до информации.

Прочитај повеќе

14.05.2012 – Работна средба

Денес во организација на Националната мрежа против насилството врз жената „Глас против насилство“ беше одржана работната средба по однос на првиот Нацрт на Националната стратегија за спречување и заштита од семејно насилство 2012 – 2014.

Прочитај повеќе

https://www.facebook.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-481551978554171/notifications/