Нови вести

09.12.2015 | Работилница „Женското движење во Република Македонија“

Во организација на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и Платформата за родова еднаквост на 09 декември, 2015 година со почеток во 12:30 часот во Сити Парк Хотел, Скопје се одржа работилница на тема „Женското движење во Република Македонија“.

Прочитај повеќе

Соопштение | Курс за фотографија

Здружението Женска акција Радовиш во рамките на проектот е-Училница, објавува оглас за пријавување на учесници за обука од областа на фотографијата. Курсот е наменет за фотографи аматери, како и за почетници кои сега ги прават првите чекори во фотографијата или пак поискусни кои сакаат да ги усовршат и збогатат своите знаења.

Прочитај повеќе

Проект | е-Училница

Фондацијата „е-Македонија“ по четврти пат го поддржа проектот „е-Училница“ кој има за цел да обезбеди бесплатни обуки за компјутерски вештини за жени од општините Радовиш и Конче. Во рамките на проектот Женска акција во 2012 година формираше компјутерски центар кој претставува директен придонес кон создавање на сеопфатно дигитално оштество.

Прочитај повеќе

18.11.2014 | Завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network)

На 2-ри и 3-ти септември 2015 година во во просториите на Конгресниот центар на Скопскиот саем во Скопје се одржа завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“.

Прочитај повеќе

Проект: "Предизвици и можности за руралната жена"

Проектот „Предизвици и можности за руралната жена“ е помеѓу деветте наградени проекти кои се финансирани во рамките на Конкурсот за доделување грантови на граѓански организации во областа на претприемништвото за млади за 2015 година објавен од страна на Мрежата за поддршка на млади претприемачи.

Прочитај повеќе