Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

03.07- 06.07.2013 - Дигитална сигурност (Digital Security)

Од 03 до 06 Јули во Охрид се одржа работилницата Дигитална сигурност (Digital Security), дизајнирана според потребите на жените кои во фокусот на својата работа ги имаат ставено женските човекови права.

Прочитај повеќе

Заврши регионалната конференцијата за јавни библиотеки

Заврши Регионалната конференција за јавни библиотеки на тема „Јавните библиотеки поттикнуваат иновации во заедницата“ која се одржа на 14 и 15 февруари во Радовиш. На конференцијата освен библиотекари учествуваа Раководителот на ЕИФЛ ПЛИП програмата Рамуне Петуховаите, претставници од Министерството за култура и локалните власти со цел ...

Прочитај повеќе

05.01.2013 година - Божиќна трпеза

Во сабота, 5 Јануари во организација на „Женска акција“ а под покровителство на градоначалникот на општина Радовиш д-р Роберт Велков, успешно беше спроведена традиционалната хуманитарна акција „Божиќна трпеза“. На акцијата голем број на граѓани донираа производи и храна кои на Бадник беа доделени на 60-тина семејства.

Прочитај повеќе