social image

Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

Соопштение | Курс за фотографија

Здружението Женска акција Радовиш во рамките на проектот е-Училница, објавува оглас за пријавување на учесници за обука од областа на фотографијата. Курсот е наменет за фотографи аматери, како и за почетници кои сега ги прават првите чекори во фотографијата или пак поискусни кои сакаат да ги усовршат и збогатат своите знаења.

Прочитај повеќе

Проект | е-Училница

Фондацијата „е-Македонија“ по четврти пат го поддржа проектот „е-Училница“ кој има за цел да обезбеди бесплатни обуки за компјутерски вештини за жени од општините Радовиш и Конче. Во рамките на проектот Женска акција во 2012 година формираше компјутерски центар кој претставува директен придонес кон создавање на сеопфатно дигитално оштество.

Прочитај повеќе

18.11.2014 | Завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network)

На 2-ри и 3-ти септември 2015 година во во просториите на Конгресниот центар на Скопскиот саем во Скопје се одржа завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“.

Прочитај повеќе

https://www.facebook.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-481551978554171/notifications/