social image

Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

09.12.2015 | Заврши обуката за фотографија

Почнувајќи од 12 ти декември започна циклусот на обуки за фотографија организиран од страна на Женска акција Радовиш а во рамките на проектот е-Училница.

Прочитај повеќе

09.12.2015 | Работилница „Женското движење во Република Македонија“

Во организација на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и Платформата за родова еднаквост на 09 декември, 2015 година со почеток во 12:30 часот во Сити Парк Хотел, Скопје се одржа работилница на тема „Женското движење во Република Македонија“.

Прочитај повеќе

Соопштение | Курс за фотографија

Здружението Женска акција Радовиш во рамките на проектот е-Училница, објавува оглас за пријавување на учесници за обука од областа на фотографијата. Курсот е наменет за фотографи аматери, како и за почетници кои сега ги прават првите чекори во фотографијата или пак поискусни кои сакаат да ги усовршат и збогатат своите знаења.

Прочитај повеќе