social image

Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

18.11.2014 | Завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network)

На 2-ри и 3-ти септември 2015 година во во просториите на Конгресниот центар на Скопскиот саем во Скопје се одржа завршната конференција на проектот Мрежа за поддршка на млади претприемачи (YES Network), со наслов „Најдобри пракси и вмрежување“.

Прочитај повеќе

Проект: "Предизвици и можности за руралната жена"

Проектот „Предизвици и можности за руралната жена“ е помеѓу деветте наградени проекти кои се финансирани во рамките на Конкурсот за доделување грантови на граѓански организации во областа на претприемништвото за млади за 2015 година објавен од страна на Мрежата за поддршка на млади претприемачи.

Прочитај повеќе

10.12.2014 |Дебата со средношколци

Во рамките на кампањата „16 дена активизам против семејното и родовото насилство“, Женска акција Радовиш во соработка со Националната мрежа за борба одржа дебата на тема:...

Прочитај повеќе