social image

Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

Проект: "Предизвици и можности за руралната жена"

Проектот „Предизвици и можности за руралната жена“ е помеѓу деветте наградени проекти кои се финансирани во рамките на Конкурсот за доделување грантови на граѓански организации во областа на претприемништвото за млади за 2015 година објавен од страна на Мрежата за поддршка на млади претприемачи.

Прочитај повеќе

10.12.2014 |Дебата со средношколци

Во рамките на кампањата „16 дена активизам против семејното и родовото насилство“, Женска акција Радовиш во соработка со Националната мрежа за борба одржа дебата на тема:...

Прочитај повеќе

18.11.2014 | Работна конференција

Во организација на Македонското женско лоби и Институтот „Евро- Балкан“, на 18.11.2014 во Александар Палас во Скопје се одржа Работна конференцијата на тема „Проценка на резултатите и предизвиците од менторската програма за јакнење на жените во локалната самоуправа“

Прочитај повеќе

https://www.facebook.com/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%88-481551978554171/notifications/