Женска акција - Радовиш

Женска акција е Асоцијација за унапредување на статусот на жените во современите општествени процеси во Македонија.
Основана е на  15.07.2005 година со цел создавање на поволни услови за организиран пристап  и постојана
  општествена активност на жените во Радовиш и пошироко.

Документи

Документи и планови за развој на „Женска акција“ Радовиш

Проекти

Прочитајте повеќе за проектите на "Женска акција" Радовиш

Програми

Програми на асоцијацијата за унапредување на статусот на жените

Настани

18.11.2014 | Работна конференција

Во организација на Македонското женско лоби и Институтот „Евро- Балкан“, на 18.11.2014 во Александар Палас во Скопје се одржа Работна конференцијата на тема „Проценка на резултатите и предизвиците од менторската програма за јакнење на жените во локалната самоуправа“

Прочитај повеќе

10-10.2014 | Трето Собрание на Националната Мрежа Против Насилство врз Жените и Семејно Насилство

Tретото Собрание на Националната мрежа против насилство врз жените и семејното насилство се одржа на 10.10.2014 во Скопје. Собрание го отвори претседателката Санела Шкриељ со дефинирање на точките за дискусија и агендата за работа. На Собранието се дискутираше на следните точки:...

Прочитај повеќе

Oбука за обучувачи за родово базирано насилство и семејно насилство

Во организација на UN WOMEN од 09 - 13 јули 2014 во Маврово се одржа обука за обучувачи за родово базирано насилство и семејно насилство. Обуката беше реализирана преку повеќе модули и тоа...

Прочитај повеќе